5:2 Bloggen

Superfasta med chiafrön – Gott, mättande och superenkelt

chiafrön

Chiafrön, har du provat det?

De små fröna har blivit omåttligt populära på sistone och det med all rätt. De är nämligen riktiga superfrön som innehåller massor av bra mineraler, antioxidanter samt omega 3. Dessutom har dem en utomordentlig förmåga att hålla oss mätta då dem expanderar upp till 12 gånger sin egen storlek. Det gör så klart chiafröna till extra bra fastemat så här kommer nu ett smarrigt recept på en enkel och smarrig chiapudding med hallon, låt smaka!

chia pudding
Skriv ut Pin
2 från 1 röst

180 kcal - Pudding på Chiafrön

Kalorier 180kcal
Författare Lisa på 5-2dietenrecept.se

Ingredienser

 • 2 msk Chiafrön
 • 2 dl Sojamjölk lätt (går att byta ut mot vanlig lättmjölk men lägg då på 24 kcal)
 • 60 g Hallon frysta
 • 20 g Apelsin
 • Valfritt: toppa med 2 g solrosfrön + 12 kcal

Instruktioner

 • Enkelt! Väg upp hallonen i en skål och tina i mikron en minut. Tillsätt sojamjölken och mixa med en stavmixer (eller i en blender).
 • Rör sedan ner chiafröna och låt stå i kylen minst en 1 timme (går också bra över natten).
 • Ta ut puddingen och toppa med apelsin eller valfri frukt! Mums och mättande!

Nutrition

Serving: 1g | Kalorier: 180kcal

Fakta om Chiafrön
Varför är dem så mättande?

Fröna expanderar i omfång upp till 12 gånger sin egen storlek. Så när du äter den här puddingen har fröna redan ökat med 6 gånger. Men när de kommer ner i magen kan dem att öka hela 6 gånger till vilket ger dig en mättnadskänsla som varar läääänge. Kanon när du fastar!

Rikt på kalcium

Mineralet kalcium är bra för benuppbyggnaden, tänderna, hud och hår. Kalcium hjälper även till att bibehålla blodtrycket på en hälsosam nivå och kan även vara bra vid viktminskning då kalcium binder fett och anses förbättra kroppens fettförbränning.

Omega 3-källa

Den här puddingen innehåller lika mycket omega 3 som tre laxbitar tillsammans! Omega 3 fett är essentiellt vilket betyder att kroppen inte kan tillverka det själv utan behöver få det via maten. Omega 3 behövs för att kunna bygga och reparera celler och påverkar även blodtrycket positivt. Är även bra för immunförsvaret.

Cancerskyddande

Chiafröna är också rika på antioxidanter som enligt forskning kan hjälpa kroppen att bekämpa fria radikaler och kan därmed motverka cancer.

Reglerar blodsockret

Det geléliknande som chiafröna bildar bidar till att blodsockernivån ökar långsammare.

Proteinrika

Chiafrön innehåller hela 23% protein. Den här chiapuddingen med hallon innehåller 8 gram protein, här kan du läsa mer om varför det är viktigt att äta protein när du fastar.

Superfrön helt enkelt

Chiafrön är verkligen en superfood och går hand i hand med 5:2-dieten på många sätt. Förutom att fröna är väldigt mättande så har de många gemensamma positiva effekter som 5:2 har: motverkar diabetes, cancer, reparerar celler, bra för blodtrycket, fettförbrännande, immunförsvarsstärkande med mera. Så köp hem ett gäng chiafrön och piffa till fastedagarna med goda puddingar!
Här nedan är min favorit av chiafrön som du kan köpa hos www.svenskhälsokost.se till ett bra pris!
chiafrönChiafrön 5oo g 179 kr svenskhälsokost.se

*Observera att länkarna ovan är affiliate länkar, så jag kommer att få en del av summan om du bestämmer dig för att göra ett köp via länkarna nedan (men utan någon extra kostnad för dig). Jag har erfarenhet av alla dessa produkter, jag rekommenderar dem för att de är bra och användbara, inte på grund av pengarna jag tjänar om du bestämmer dig för att köpa något. Vänligen köp inte någon av dessa produkter om du inte känner att du behöver dem eller att de kommer att hjälpa dig att nå dina mål med 5:2-Dieten.

Din kompletta allt-i-ett guide

- med över 100 unika 5:2-recept

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Gratis

Vill du komma igång med 5:2 Dieten?

Då är kom-igång-guiden perfekt för dig.

Guiden Består av Fem Veckobrev Fullproppade med Tips, Inspiration och Kaloriberäknade Recept. 

 • Mejlen är utformade för att hjälpa dig starta och skapa en ny hälsosam vana med hjälp av 5:2 dieten. 
 • Guiden är Gratis och du väljer själv om du bara vill ha guiden eller också prenumerera på 5-2 nyhetsbrevet. 
 • Sedan 2013 har över 10000 svenskar fått hjälp av guiden att komma igång med en ny livsstil. 

Vad väntar du på?

Ange Din Mejladress i Formuläret Nedan och få Första Kom Igång Brevet Redan Idag.

*Då vi värnar om din integritet behöver du också bekräfta att vi får skicka mejl till dig och att vi har fått rätt mailadress till dig. Därför behöva du även godkänna vår förfrågan via ett mail som kommer till din inkorg (kolla även din skräppost). Läs mer i vår integritetspolicy. 

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Föregående
Nästa
Scroll to Top