Sidan innehåller annonser 

Verktyg för 5:2-Dieten

Enkelheten är essensen i 5:2-Dieten. Ingen särskild mat, inga svåra ingredienser, inte ens nödvändigt att räkna kalorier om du använder mina färdigräknade recept och dagsmenyer. Så egentligen behöver du inte mycket för att komma igång. Men en sak är essentiell. Vågen.

Matvågen, köksvågen, dietvågen… många namn på en och samma sak. En enkel pålitlig våg där du kan placera din tallrik och lägga på livsmedlen i rätt mängd gram utefter receptet.

Den bästa av vågar ska vara enkel att använda och väga exakt. Batteritiden ska vara lång och om den är snygg är det ett extra plus i kanten.  

Favoritvågen i köket för 5:2-Dieten: 

5:2-dieten

Den här vågen köpte jag när jag startade min 5:2 diet för fem år sedan och den fungerar lika bra fortfarande. När jag drev café hade jag en likadan även där så jag kan gå i god för dess kvalité. 

Vågen är förprogrammerad med information om kalorier för 950  olika livsmedel vilket gör den utmärkt för just 5:2 dieten. Du väger dina livsmedel men istället för att söka efter kalorimängd på nätet eller i en tabell klickar du i produkten och vågen sköter uträkningen. En extra fördel är att du kan lägga till 50 st egna livsmedel ifall något skulle saknas bland de 950. 

Länk till vågen hittar du här: 5:2 Köksvåg Beurer DS61

Flitigast använda prylar för en lyckad 5:2 livsstil…

…Personvågen från Beurer som mäter fettprocent slås på varje morgon. Man vill hålla koll på att kilona inte varierar för mycket upp eller ner. När man startar en ny livsstil märks det inte alltid i antalet kilo utan istället i fördelningen mellan fett och muskler. Fettprocenten går ofta ner utan att det syns i antalet kilo. Den här vågen känner av hur mycket av din kropp som består av fett, muskler, vatten, skelett med mera.

Har använt min varje dag de senaste tre åren och den är mycket pålitlig. 

Länk till vågen hittar du här: Våg som mäter fettförbränning

Aktivitetsarmbandet hjälper dig att röra dig mer i vardagen

aktivitetsarmband
Aktivitetsarmbandet gör det enklare att få en hälsosammare livsstil. Nu behöver du inte längre fundera på om du rör dig tillräckligt i vardagen! Med aktivitetsarmbandet får du information om din hälsa direkt i din smarta telefon.
5:2 dieten är en fantastisk diet som hjälper dig att få ett hälsosammare liv men med rätt fysisk aktivitet i vardagen får du ännu större fördelar än om du enbart skulle fasta.

 • Det smarta armbandet innehåller en stegräknarfunktion och en aktivitetsnivå mätning som registrerar ditt rörelsemönster.
 • Genom att koppla upp armbandet mot den den nedladdningsbara appen kan du se din dagliga kaloriförbrukning och om du når din optimala fysiskt aktivitet varje dag eller om du behöver röra på dig mer i vardagen.

Förutom aktivitetsmätningen får du även dessa funktioner med armbandet:

 • Kartlägger även rörelse under sömn samt sömnlängd.
 • Fungerar med både iOS (Apple Ipad och Iphone) och Android enheter (Samsung, HTC, Sony mfl.). 
 • En diskret och enkel klocka med alarmfunktion som väcker dig med en diskret vibration.

Beställ den från Svenskhälsokost.se via denna länk:

Aktivitetsarmbandet Activity Sensor AS80 från Beurer, 995 kr.

Kom igång med 5:2-Dieten Böcker:

5-2 Dieten Recept – 31 Enkla Recept för Ett Fantastiskt Liv

Jag har lusläst varenda bok om 5:2-dieten som finns ute på marknaden. Jag hittade inte riktigt vad jag sökte och de var en bok med lättlagade, enkla kaloriberäknade recept som inte krånglar till det alltför mycket.
Det var därför jag skapade min e-bok om 5:2-Dieten: 5:2-Dieten Recept – 31 Enkla Recept för Ett Fantastiskt Liv.
E-boken innehåller:

 • Kom igång guide
 • 31 lättlagade och snabba recept för fastedagarna
 • Tips på hur du övervinner hungern
 • 10 skäl till att börja fasta 
 • Träning och 5:2 Dieten 

Nu finns det även ett e-bokspaket där du får 3 av mina e-böcker för endast 199 kr.

5:2 Husman
5:2 Vego
5:2 Kom igång E-boken

*Observera att länkarna ovan är affiliate länkar, så jag kommer att få en del av summan om du bestämmer dig för att göra ett köp via länkarna nedan (men utan någon extra kostnad för dig). Jag har erfarenhet av alla dessa produkter, jag rekommenderar dem för att de är bra och användbara, inte på grund av pengarna jag tjänar om du bestämmer dig för att köpa något. Vänligen köp inte någon av dessa produkter om du inte känner att du behöver dem eller att de kommer att hjälpa dig att nå dina mål med 5:2-Dieten.

4 reaktioner på ”Verktyg för 5:2-Dieten”

 1. Hej
  Jag är tjej som vill börja med 5:2 dieten
  Men hittar inte bra recepter då jag är vegetarian de mesta av rätterna innehåller mest kött eller kyckling. Så skulle vara roligt och få bra idéer .
  Mvh
  Sabrin

  1. Lisa på 5-2dietenrecept.se

   Hej Sabrin!
   Tack för din kommentar!
   Eftersom du och några andra läsare efterfrågade vegetariska alternativ samlade jag allt i en kategori som du hittar under recept.
   De innehåller fortfarande ägg, mjölk men inge kött.
   Lycka till med ditt 5:2ande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top