Här har jag skapat en verktygssida med mina bästa tips och rekommendationer på produkter som förenklar ditt 5:2-ande. Hoppas att du också finner dessa produkter hjälpsamma!

Verktyg för 5:2-Dieten

5:2-Dieten Våg Diet/Köksvåg: 

5:2-dieten
Svårt att uppskatta hur många kalorier du får i dig? – Denna våg hjälper dig beräkna dina Kalorier! 
5:2-Dieten vågen från Beurer är en köksvåg som är förprogrammerad med kalorier för 950 livsmedel. Du väger dina livsmedel men istället för att söka efter kalorimängd klickar du i produkten och vågen sköter uträkningen. En extra fördel är att du kan lägga till 50 st egna livsmedel ifall något skulle saknas bland de 950. Om du behöver en ny våg så använder jag den dagligen för att spara tid: Den underlättar verkligen när man håller på att räkna kalorier!
Svenskhälsokost.se säljer vågen till ett bra pris. Länk till vågen hittar du här: 5:2 Köksvåg Beurer DS61

5:2-Dieten Våg Personvåg från Beurer:

5:2 dieten våg
Håll koll på dina framsteg med Vikt och Fettprocentsmätning! – Ja, den funkar verkligen!
Personvåg från Beurer. En tidigare modell av denna våg från Beurer fick bäst i test av Göteborgs Posten 2013. I deras test kom de fram till att den var mest pålitliga vid mätningar av Fettprocent, BMR och Viktmätning. Jag fann också att denna våg visade samma referensvärde vid olika mätningar medans vår enklare modell som jag köpt på Clas Ohlson varierade grovt mellan olika mätningar.
Om du vill vara säker på att du väger lika vid varje vägning kan du lita på denna personvåg. Svenskhälsokost.se säljer vågen till ett bra pris Länk till vågen här: Person Våg från Beurer Svenskhälsokost.se 

Aktivitetsarmbandet: Hjälper Dig att Skapa en Hälsosammare Vardag.

aktivitetsarmband
Aktivitetsarmbandet gör det enklare att få en hälsosammare livsstil. Nu behöver du inte längre fundera på om du rör dig tillräckligt i vardagen! Med aktivitetsarmbandet får du information om din hälsa direkt i din smarta telefon.
5:2 dieten är en fantastisk diet som hjälper dig att få ett hälsosammare liv men med rätt fysisk aktivitet i vardagen får du ännu större fördelar än om du enbart skulle fasta.

 • Det smarta armbandet innehåller en stegräknarfunktion och en aktivitetsnivå mätning som registrerar ditt rörelsemönster.
 • Genom att koppla upp armbandet mot den den nedladdningsbara appen kan du se din dagliga kaloriförbrukning och om du når din optimala fysiskt aktivitet varje dag eller om du behöver röra på dig mer i vardagen.

Förutom aktivitetsmätningen får du även dessa funktioner med armbandet:

 • Kartlägger även rörelse under sömn samt sömnlängd.
 • Fungerar med både iOS (Apple Ipad och Iphone) och Android enheter (Samsung, HTC, Sony mfl.). 
 • En diskret och enkel klocka med alarmfunktion som väcker dig med en diskret vibration.

Beställ den från Svenskhälsokost.se via denna länk:

Aktivitetsarmbandet Activity Sensor AS80 från Beurer, 995 kr.

5:2-dieten

Stek Kalorisnålt – Håll nere ditt kaloriintag med denna Bäst i Test Non Stick Panna

Fett innehåller hela 40 kalorier per tesked. Med en bra non-stick panna klarar du att steka dina 5:2 recept utan att tillsätta något fett.
Ica Kuriren testade 2013 olika teflon och keramiska non-stick pannor och korade Hackmans Matador till testvinnare för den slitstarka keramiska beläggningen samt att den kunde hålla värmen riktigt bra. Det negativa de hade att säga om den vara att den inte riktigt var helt balanserad vilket jag kan hålla med om, den är ibland lite klumpig att jobba med. Men stekresultatet blir toppen! Testet i sin helhet kan du läsa här: http://www.icakuriren.se/Test-Rad/Tester/Stekpannor/ 
Du hittar den via länken här:
Hackman Matador 

Kom igång med 5:2-Dieten Böcker:

5-2 Dieten Recept – 31 Enkla Recept för Ett Fantastiskt Liv

Jag har lusläst varenda bok om 5:2-dieten som finns ute på marknaden. Jag hittade inte riktigt vad jag sökte och de var en bok med lättlagade, enkla kaloriberäknade recept som inte krånglar till det alltför mycket.
Det var därför jag skapade min e-bok om 5:2-Dieten: 5:2-Dieten Recept – 31 Enkla Recept för Ett Fantastiskt Liv.
E-boken innehåller:

 • Kom igång guide
 • 31 lättlagade och snabba recept för fastedagarna
 • Tips på hur du övervinner hungern
 • 10 skäl till att börja fasta 
 • Träning och 5:2 Dieten 

Nu finns det även ett e-bokspaket där du får 3 av mina e-böcker för endast 199 kr.

5:2 Husman
5:2 Kom igång E-boken

5:2-Dieten Friskare, Smalare, Längre Liv med Halv-Fasta

Om du vill lära dig mer om grunderna inom 5:2-dieten rekommenderar jag att du köper Michael Mosleys (5:2-dietens grundare) bok. Den går igenom 5:2-Dieten på djupet och du hittar den billigast på Adlibris här. Jag har skrivit en recension om boken som du kan läsa i sin helhet här: Recension av 5:2-Fastan Friskare, Smalare, Längre Liv med Halv-Fasta

*Observera att länkarna ovan är affiliate länkar, så jag kommer att få en del av summan om du bestämmer dig för att göra ett köp via länkarna nedan (men utan någon extra kostnad för dig). Jag har erfarenhet av alla dessa produkter, jag rekommenderar dem för att de är bra och användbara, inte på grund av pengarna jag tjänar om du bestämmer dig för att köpa något. Vänligen köp inte någon av dessa produkter om du inte känner att du behöver dem eller att de kommer att hjälpa dig att nå dina mål med 5:2-Dieten.

4 reaktioner på ”Verktyg för 5:2-Dieten”

 1. Hej
  Jag är tjej som vill börja med 5:2 dieten
  Men hittar inte bra recepter då jag är vegetarian de mesta av rätterna innehåller mest kött eller kyckling. Så skulle vara roligt och få bra idéer .
  Mvh
  Sabrin

  1. Lisa på 5-2dietenrecept.se

   Hej Sabrin!
   Tack för din kommentar!
   Eftersom du och några andra läsare efterfrågade vegetariska alternativ samlade jag allt i en kategori som du hittar under recept.
   De innehåller fortfarande ägg, mjölk men inge kött.
   Lycka till med ditt 5:2ande!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 − femton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.