Om 5 2 dieten recept

Om 5-2dietenrecept.se

Välkommen, va kul att du hittat hit!

5-2dietenrecept.se vill vara den självklara destinationen för dig som är nyfiken på periodisk fasta och söker information, inspiration och goda kalorisnåla recept!

Lisa heter jag som startat och driver sajten. En helt vanlig tjej som uppslukades av fastans fördelar, blev hälsonörd och utbildade mig inom näringslära. 5:2 är flexibelt, enkelt att genomföra och ger snabba och långsiktiga resultat. Men mina absoluta favoritfördelar är att man skapar en sund inställning till mat och en positivare inställning till livet. 5:2 har verkligen förbättrat mitt liv!

Vill du veta hur man gör? Läs vidare om hur du kommer igång här.

Sedan starten för fem år sedan har sidan uppdaterats flitigt. Tips och guider för hur man påbörjar och genomför fasta på bästa sätt hittar du här tillsammans med kalorisnåla, goda och enkla recept som passar på fastedagen.

Jag, Lisa Andersson, driver sajten tillsammans med min sambo Erik Huss och det är vi som skapar allt innehåll på sidan. Recepten har kommit till genom mängder av provlagande, avsmakande och hungriga fastedagar.

Du har kommit helt rätt

Är du nyfiken på vad periodisk fasta kan göra med din kropp, ditt sinne och framför allt din hälsa. Kanske har du hört om periodisk fasta i ett tv-program, läst om det i en tidning eller blivit inspirerad av en vän? Kanske har du redan utövat periodisk fasta ett tag och är sugen på nya recept. Oavsett så har du kommit helt rätt! Klicka dig vidare och börja ditt nya liv med periodisk fasta idag.

Läs mer om 5 2 Dieten fungerar Här 
Här klickar du för att Komma Igång med 5:2
Titta på svar Vanliga Frågor & Svar på 5 2 Metoden
Mina tips på Verktyg och produkter som underlättar vid 5:2-Dieten
Klicka vidare till min E-böcker om 5 2 Dieten. 

 

Så började jag med periodisk fasta

Sommaren 2013 hörde jag för första gången talas om 5:2-dieten i Vetenskapens Värld på SVT. Jag var mitt i min viktnedgång och hade börjat tröttna ganska rejält på att hoppa mellan olika dieter som GI, LCHF, stenålderskost och att tänka på mat alla mina vakna timmar. 

I programmet berättade Dr Michel Mosley om att man kan fasta två dagar i veckan och äta vad man vill alla andra dagar och samtidigt gå ner i vikt, skapa massor av positiva effekter i kroppen och i sin hälsa på sikt. Jag minns hur jag tänkte ”fungerar det här så är det himmelriket”.

Så jag satte igång. Det var tufft i början men jag var motiverad och efter ett par veckor kände jag resultat.

Jag ville tappa 5 kilo till för att nå målet på -10 kg så jag var absolut inriktat på vikten men så här i efterhand kan jag se dem verkliga fördelarna. Det största är befrielsen i att inte behöva tänka på mat samtidigt som jag skapade en positiv spiral. Jag tyckte att jag var duktig som klarade att fasta, jag började peppa mig själv, vara stolt över mig själv. Fick kontroll över min inställning till mat och började återfå glädjen i matlagningen!

Jag började inse att hunger inte är något farligt som måste botas med en gång. Insikten att det inte heller är farligt att äta något mindre hälsosamt då och då skapade ett slags lugn i förhållande till mat. Sakta men säkert har min inställning övergått från viktfokus och mathets till att vilja välja mat som gör mig gott, både för kroppen och knoppen. Och även klimatet! Jag vill ge kroppen energi och äter idag massor av grönt och bara tills jag är lagom mätt, suget är som borta. Men jag äter gärna en godbit då och då och behöver aldrig säga nej tack när jag blir bjuden på mat eller är på restaurang. Fasta gör att jag känner mig fri. Mat ska vara gott och enkelt. 

Idag varierar jag min fasta mellan 5:2, 6:1 och 16:8. Det kan låta lite rörigt men är egentligen väldigt enkelt. Vissa veckor fastar jag två dagar i veckan, andra en dag men för det mesta hoppar jag över frukost och äter mitt första mål mat vid lunch, alltså 16:8-metoden, man äter inget på 16 timmar. Läs mer om det här:

Därför skapade jag den här sajten

2013 med mina nyfunna insikter i fastans positiva värld var jag full av entusiasm att dela med mig av mina upptäckter. Periodisk fasta var helt nytt och det fanns ingen blogg i ämnet så jag startade en och började dela mina egna kaloriberäknade recept. Det dröjde bara en vecka innan folk börja hitta till sidan. Den växte snabbt och jag började få massor av frågor. 

Nyfikna fastare ville ha böcker och inget fanns att få tag på i handeln ännu. Jag kunde ju egentligen ingenting om näringslära eller kostrådgivning men mina läsare ville ha mina recept så jag skapade min första e-bok.

När jag kände att det var dags att skaffa lite kött på benen läste jag vidare inom näringslära och näringsfysiologi på högskola och fördjupade mig även på egen hand i allt jag kom över inom kropp och hälsa. 

Vad gör jag idag?

Entreprenörskapet präglar allt jag gör då jag drivit företag sedan jag var 17 år inom olika områden. Upptäckandet av 5-2dieten ledde mig in i ett stort hälsointresse och efter att ha startat, drivit och sedermera sålt vårt hälsocafé 

har jag jobbat som hälsocoach och även bloggat på bland annat Elle Mat & Vin. Idag tar den här sajten upp mycket av min tid samtidigt som jag konsulterar inom marknadsföring och frilansar inom grafisk design och illustration. Häng med i min vardag på Instagram.

Kontakta mig

Alla frågor som rör 5:2-Dieten och hur den fungerar skriver jag om på sidan Frågor & Svar. Saknar du en fråga kommenterar du sidan så återkommer jag så snabbt jag kan.

Alla frågor som rör e-böckerna, beställande av dem eller något annat mejlas till kontakt@5-2dietenrecept.se

Vill du tipsa om ett recept jag borde göra eller något annat spännande nås jag bäst på Facebook och Instagram.

Jag har tyvärr inte möjlighet att göra personlig coachning via mejl. Många frågemejl ramlar in varje dag och hur mycket jag än vill räcker tiden inte till allt. Ni är många som vill ha tips och inspiration och därför försöker jag coacha så många som möjligt genom den här sajten istället för att bara några får personlig coachning.  

Jag jobbar på att släppa en kurs där det kommer finnas möjlighet för mer personlig coachning.

 Är du intresserad av att samarbeta eller göra en intervju med mig är du välkommen att mejla på lisa@5-2dietenrecept.se 

13 reaktioner på ”Om 5 2 dieten recept”

  1. Hej! Jag har ätit LCHF nu i över ett år och funderar nu på att hoppa på 5:2 dieten för att bli av med dom sista kilona.
    Hur går det egentligen att kombinera LCHH med 5:2? Kan man äta vanligt på dom dagarna man inte fastar? ( tex: Frukost: 2 ägg, 5 skivor bacon. Lunch: Kycklingsallad. Middag: Biffar med blomkålsmos) eller måste man räkna kalorier då också? Har du några tips på hur man kan äta en ”fastar-dag” om man äter LCHF? 🙂
    Jättetacksam för svar!

    1. Lisa på 5-2dietenrecept.se

      Hej Minna!
      Tack för din kommentar, jag ber om ursäkt för att mitt svar dröjt. Men jag var tvungen att kolla upp lite fakta kring detta. Har nu skrivit ett inlägg om ämnet som du kan hitta svar på dina frågor i.
      Hoppas inlägget är till hjälp!

  2. Tack för en inspirerande sida! Jag har kört 5:2 dieten i 4 veckor och är jättenöjd! Mår superbra med massor av energi!

    1. Lisa på 5-2dietenrecept.se

      Hej Ewa!
      Ja, det går naturligtvis bra! Men om kvargen ingår i ett recept där det ska blandas med andra ingredienser kan jag inte lova att resultatet blir lika bra!

  3. Hej!
    Trevlig blogg! Vill ge dig ett litet tips. Du har alldeles för stora bilder (över 4000pixlar) vilket gör siten så seg att jag misstänker att en del inte orkar vänta. Ett tips är att du använder http://www.webresizer.com/ och minskar bilderna innan du lägger ut dem. Det kommer att göra din site mycket snabbare och ännu mer inspirerande. Keep up your good work!

    1. Lisa på 5-2dietenrecept.se

      Hej Mita!
      Tack för tipset och kul att du gillar 5 2 dieten recept. Jag har börjat jobba med att förminska bilderna då jag också märkt att sidan har blivit seg, så nu hoppas jag att den upplevs snabbare!
      Hälsningar
      /Lisa

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.