5:2 Bloggen

Bästa Dieten, vilken är det? SVTs nya program fördjupar

bästa dieten

Vilken är egentligen den bästa dieten?

Är det 5:2 som är den bästa dieten? Jag tycker ju naturligtvis det men samma fråga har nu SVT ställt sig och därför skapat ett program i tre delar för att ta reda på det.

I programmet testas fyra olika dieter; vegansk kost, LCHF, livsmedelsverkets rekommendationer och 5:2-dieten. Fyra olika par agerar försökspersoner och genomgår en omfattande undersökning av läkare före och efter experimentet för att verkligen kunna följa resultaten.

Coachning under fyra veckor

Varje diet representeras av en coach och när det gäller just 5:2 är det jag som är coachen. Under fyra veckor i våras träffade jag ett härligt par som var sugna på en livsstilsförändring. Det var otroligt spännande och roligt att inspirera och följa deras utveckling. Hur det gick får jag så klart inte berätta så jag säger istället: titta på programmet. 16/10 kl 21.00 på SVT1 eller svtplay.se.

Programmet kan du se nu:

bästa dieten

Recepten i programmet

Alla recept som mitt par, Kattis och Daniel, lagar och äter i programmet är skapade helt från grunden av mig. Vill du testa något av dem kommer de läggas upp här löpande allt eftersom de visas i programmet. Då hittas de i listan här nedan och finns även på svt.se/recept.

De populäraste av dessa recept är Tomat- och Linssoppan, den Stora Härliga Salladen och den Vegetariska Lasagne. Den sistnämnda har till och med fått kommentarer som ”lasagne är min favoriträtt men den här är ännu godare!”. Det blir man ju lite mallig av att höra, men tänk ändå vad mumsigt att få äta mat man tycker är god även på fastedagen.

Tomat- och Linssoppa, 308 kcal

Stor Härlig Sallad, 185 kcal

Vegetarisk lasagne, 276 kcal

Lärare i sunt förnuft

Ni som hänger här på sajten vet ju att mitt främst anledning till att vurma för periodisk fasta (5:2 i synnerhet) är förvärvandet av sitt egna sunda förnuft. Jag brukar säga att om fasta vore en person skulle hen vara lärare i sunt förnuft,  Det är den insikten som jag hoppas är en tydlig vinst hos er som börjar med 5:2 och håller ut mer än de 5 veckor som krävs för att skapa en vana. Att avstå från mat två dagar i veckan hjälper till att man återfår sin inre kompass för vad som är bra mat, vilken mängd som är lagom och vad som får kroppen att må bra. En sund inställning ger så många positiva ringar på vattnet och är grunden i god hälsa.

Din kompletta allt-i-ett guide

- med över 100 unika 5:2-recept

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Gratis

Vill du komma igång med 5:2 Dieten?

Då är kom-igång-guiden perfekt för dig.

Guiden Består av Fem Veckobrev Fullproppade med Tips, Inspiration och Kaloriberäknade Recept. 

  • Mejlen är utformade för att hjälpa dig starta och skapa en ny hälsosam vana med hjälp av 5:2 dieten. 
  • Guiden är Gratis och du väljer själv om du bara vill ha guiden eller också prenumerera på 5-2 nyhetsbrevet. 
  • Sedan 2013 har över 10000 svenskar fått hjälp av guiden att komma igång med en ny livsstil. 

Vad väntar du på?

Ange Din Mejladress i Formuläret Nedan och få Första Kom Igång Brevet Redan Idag.

*Då vi värnar om din integritet behöver du också bekräfta att vi får skicka mejl till dig och att vi har fått rätt mailadress till dig. Därför behöva du även godkänna vår förfrågan via ett mail som kommer till din inkorg (kolla även din skräppost). Läs mer i vår integritetspolicy. 

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Föregående
Nästa
Scroll to Top