5:2 Bloggen

Vegetarisk Lasagne 276 kcal

Vegetarisk lasagne med champinjoner och zucchini

6 portioner (276 kcal på bitarna utan ost)

 

Den här härliga lasagnen är utformad för att 5:2-dieten ska passa in så smidigt som möjligt i vardagen. Man lagar den nämligen på kvällen innan fastedagen och äter den som en vanlig middag tillsammans med familjen. Tricket är att man hoppar över att lägga ost på två bitar, de har man sen till fastedagen! Lasagne tar ju en stund att göra men som tur är räcker den till flera måltider.

 

5:2 Vegetarisk Lasagne 276 kcal

Författare Lisa på 5-2dietenrecept.se

Ingredienser

Fyllning

  • 400 g Champinjoner                    
  • 365 g Zucchini                                  
  • 9 st Lasagneplattor 16 g st              
  • 60 g Spenat färsk                           
  • Mozarella valfri mängd
  • Vit sås
  • 230 g Vita bönor
  • 2 dl    Lätt Creme Fraiche
  • 3 st    Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Soja
  • 1 tsk Senap
  • 125 g Lätt keso
  • 1 krm Salt
  • Tomatsås
  • 400 g Krossade tomtater
  • 200 g Gul lök
  • 2 tsk Rapsolja
  • Kryddor: timjan oregano, chiliflakes, salt och peppar
  • Sallad ej inräknad i totala kcal-innehållet
  • 100 g Blomkål – 25 kcal
  • 20 g Spenat färsk – 5 kcal
  • 1 skvätt Citronjuice
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • Fyllning
  • Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en stor ugnsform
  • Skiva champinjonerna i ca ½ cm tunna skivor, lägg i ugnsformen och strö över lite salt. Låt stekas i ugnen ca 10-15 minuter tills de börjar bli torra.
  • Skiva zucchinin i tunna skivor, ca ½ cm där också.
  • När champinjonerna är klara häller du över dem i en skål och lägger i zucchinin i formen istället. Låt dem torka lite i ugnen i ca 10-15 minuter.
  • Vit sås
  • Ta fram en bunke och mixa vita bönor, crème fraiche, salt, vitlöksklyftor, soja och senap. Blanda sen ner keson med en sked.
  • Tomatsås
  • Skiva löken och stek i panna tillsammans med 2 tsk rapsolja och lite salt tills löken blir genomskinlig.
  • Häll i krossade tomaterna och smaka av med timjan, oregano, chili, salt och peppar (eller efter eget tycke och smak).
  • Montering
  • Börja med tomatsås i botten och varva sen med:lasagneplattor, vit sås, spenat, champinjoner, zucchini och tomatsås.
  • Avsluta om du vill med att ha mozzarella på två tredjedelar av lasagnen. Lämna två tydliga bitar utan ost, de som ska va till fastedagen!
  • Skjuts in i ugnen i ca 30 minuter.
  • Ät tillsammans med salladen (ej inräknad i totala kcal-innehållet), smaklig måltid!

 

Din kompletta allt-i-ett guide

- med över 100 unika 5:2-recept

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Gratis

Vill du komma igång med 5:2 Dieten?

Då är kom-igång-guiden perfekt för dig.

Guiden Består av Fem Veckobrev Fullproppade med Tips, Inspiration och Kaloriberäknade Recept. 

  • Mejlen är utformade för att hjälpa dig starta och skapa en ny hälsosam vana med hjälp av 5:2 dieten. 
  • Guiden är Gratis och du väljer själv om du bara vill ha guiden eller också prenumerera på 5-2 nyhetsbrevet. 
  • Sedan 2013 har över 10000 svenskar fått hjälp av guiden att komma igång med en ny livsstil. 

Vad väntar du på?

Ange Din Mejladress i Formuläret Nedan och få Första Kom Igång Brevet Redan Idag.

*Då vi värnar om din integritet behöver du också bekräfta att vi får skicka mejl till dig och att vi har fått rätt mailadress till dig. Därför behöva du även godkänna vår förfrågan via ett mail som kommer till din inkorg (kolla även din skräppost). Läs mer i vår integritetspolicy. 

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Föregående
Nästa
Scroll to Top