Vegetarisk Lasagne 276 kcal

Vegetarisk lasagne med champinjoner och zucchini

6 portioner (276 kcal på bitarna utan ost)

 

Den här härliga lasagnen är utformad för att 5:2-dieten ska passa in så smidigt som möjligt i vardagen. Man lagar den nämligen på kvällen innan fastedagen och äter den som en vanlig middag tillsammans med familjen. Tricket är att man hoppar över att lägga ost på två bitar, de har man sen till fastedagen! Lasagne tar ju en stund att göra men som tur är räcker den till flera måltider.

 

Print Pin
0 från 0 röster

5:2 Vegetarisk Lasagne 276 kcal

Author Lisa på 5-2dietenrecept.se

Ingredients

Fyllning

  • 400 g Champinjoner                    
  • 365 g Zucchini                                  
  • 9 st Lasagneplattor 16 g st              
  • 60 g Spenat färsk                           
  • Mozarella valfri mängd
  • Vit sås
  • 230 g Vita bönor
  • 2 dl    Lätt Creme Fraiche
  • 3 st    Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Soja
  • 1 tsk Senap
  • 125 g Lätt keso
  • 1 krm Salt
  • Tomatsås
  • 400 g Krossade tomtater
  • 200 g Gul lök
  • 2 tsk Rapsolja
  • Kryddor: timjan oregano, chiliflakes, salt och peppar
  • Sallad ej inräknad i totala kcal-innehållet
  • 100 g Blomkål – 25 kcal
  • 20 g Spenat färsk – 5 kcal
  • 1 skvätt Citronjuice
  • Salt & peppar

Instructions

  • Fyllning
  • Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en stor ugnsform
  • Skiva champinjonerna i ca ½ cm tunna skivor, lägg i ugnsformen och strö över lite salt. Låt stekas i ugnen ca 10-15 minuter tills de börjar bli torra.
  • Skiva zucchinin i tunna skivor, ca ½ cm där också.
  • När champinjonerna är klara häller du över dem i en skål och lägger i zucchinin i formen istället. Låt dem torka lite i ugnen i ca 10-15 minuter.
  • Vit sås
  • Ta fram en bunke och mixa vita bönor, crème fraiche, salt, vitlöksklyftor, soja och senap. Blanda sen ner keson med en sked.
  • Tomatsås
  • Skiva löken och stek i panna tillsammans med 2 tsk rapsolja och lite salt tills löken blir genomskinlig.
  • Häll i krossade tomaterna och smaka av med timjan, oregano, chili, salt och peppar (eller efter eget tycke och smak).
  • Montering
  • Börja med tomatsås i botten och varva sen med:lasagneplattor, vit sås, spenat, champinjoner, zucchini och tomatsås.
  • Avsluta om du vill med att ha mozzarella på två tredjedelar av lasagnen. Lämna två tydliga bitar utan ost, de som ska va till fastedagen!
  • Skjuts in i ugnen i ca 30 minuter.
  • Ät tillsammans med salladen (ej inräknad i totala kcal-innehållet), smaklig måltid!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.