5:2 Bloggen

5:2 recept på snacks under 100 kalorier

5:2 recept

5 st 5:2 recept på snacks under 100 kalorier!

Här får du 5 välsmakande och uppiggande snacks som du kan fylla ut dina 5:2 menyer med. Ibland kan det vara så att en meny inte passar just ditt kaloriintag under en fastedag och då är det viktigt att kunna lägga till lite för att komma upp i rätt summa. Därför kommer här 5 goda snacks under 100 kalorier som du själv kan disponera över!

5:2 recept
Snacks för 5 2 dieten

1. Morotsstavar med dipp – 87 kalorier. Skala och hacka 100 g morötter och gör en dipp av 50 g kvarg 1%, 1/2 vitlöksklyfta, 1 tsk  parmesan och flingsalt.
5:2 recept
2. Äppelskiva med jordnötssmör – 88 kcal. Ett härligt amerikanskt 5:2 recept! Ta cirka ett halvt äpple (50 g)  och skiva upp. Bre på en klick jordnötssmör ca 2 tsk. Men var noga med vilket jordnötssmör du väljer. Det ska vara sockerfritt och naturligt och se själv på burken vad det är för kaloriinnehåll, det kan skilja mycket från burk till burk!
3. 99 kcal Super Smoothie.

4. 70 % Mörk choklad – 29 kcal. En bit fin mörk choklad kan göra underverk för humöret!
5. Yoghurt med granola – 99 kcal. 1,5 dl lättyoghurt och en noga utvald naturlig granola. Inom kort kommer ett eget recept från mig men så länge kan jag tipsa om den här godbiten, hoppa dock över nötterna och lönnsirapen just när du fastar. Här får du vara noga och räkna ut så det blir rätt med kalorierna, använd gärna min guide till att räkna ut kaloriinnehållet i livsmedel här.

*Observera att länkarna ovan är affiliate länkar, så jag kommer att få en del av summan om du bestämmer dig för att göra ett köp via länkarna nedan (men utan någon extra kostnad för dig). Jag har erfarenhet av alla dessa produkter, jag rekommenderar dem för att de är bra och användbara, inte på grund av pengarna jag tjänar om du bestämmer dig för att köpa något. Vänligen köp inte någon av dessa produkter om du inte känner att du behöver dem eller att de kommer att hjälpa dig att nå dina mål med 5:2-Dieten.

Populärt
Innehåll

Lisas tips till att komma igång med 5:2 dieten i 5 enkla steg

Kaloritabellen – Se vad hur många kcal livsmedel innehåller

Fasta med smoothiebowl – 199 kcal

Kategorier

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet