5:2 Bloggen

Fasteföljder och orsaker – yr av fasta?

yr av fasta

Kände du dig svag och klen? Yr av fasta?

När du fastar släpper kroppen ifrån sig mycket salt och vatten vilket kan göra att du känner dig svag. En annan orsak är så klart också att du inte har like mycket energi eftersom du inte ätit nyligen och kroppen ha ännu inte lärt sig att använda den energi som finns att ta av.
Ett bra tips är att äta nyttigt dagen innan du ska fasta. undvik socker, snabba kolhydrater och alkohol. Undvik också om det går att äta sent, då blir inte hungerskänslorna och suget lika stort. Läs mer om vad du kan äta här. 
yr av fasta
Kände du dig ohanterligt hungrig?
Precis som jag nämnde ovan är det viktigt vad du äter dagen innan fastan för att inte hungern ska bli för påstridig. Grundar du med bra energi så håller blodsockret sig jämt.
Kände du dig yr?
Du kan känna dig yr av samma orsak som du kan känna dig svag, se första frågan. När kroppen släpper ifrån sig salt och vatten, därför kan du känna dig lite yr av fasta.
Kände du dig inte alls hungrig?
Grattis! Kände du dig inte det minsta hungrig och kanske till och med inte ens ville äta alls? Det är bara att gratulera, då har du grundat med bra mat som inte ger stora svängningar och dessutom adrenalinet och glädjen spelar in!

Populärt
Innehåll

Lisas tips till att komma igång med 5:2 dieten i 5 enkla steg

Kaloritabellen – Se vad hur många kcal livsmedel innehåller

Fasta med smoothiebowl – 199 kcal

Kategorier

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet