5:2 Bloggen

Maten som håller din hunger borta under 5:2 Fasta

5:2 fasta

Kurrar magen så du knappt kan höra vad du tänker? Eller går hungern obemärkt förbi när du ska 5:2 fasta?

Ibland varierar det från gång till gång, oftast beroende på vad du ätit dagen innan. Men det finns knep att ta till för att få hungern att hålla sig borta, lite grann i alla fall.
Livsmedel som tar lång tid för kroppen att bryta ner är exceptionellt om det är lång mättnadskänsla man eftersöker.  Långsamma kolhydrater, fibrer, protein och mat med mycket vatten är exempel på detta. Här följer exempel på mat som du bör äta om du vill ha extra lång mättnad.

Råggröt Fibrer

Fibrer är bland det födoämne som tar allra längst tid att förbränna och bryta ner. Det stannar länge kvar i magsäcken och tunntarmen och näringsämnen tas upp långsamt i kroppen. Dessutom ökar fibrer insulinkänsligheten. Råggröt är otroligt rikt på fibrer och ger bland de effektivaste effekterna av fibrer.

Frukt Fiber & Vatten 

Ett helt annat sätt att få i sig fibrer men också effektivt mättande, även det höga vatteninnehållet i frukten är bra för mättnad. Tips är hallon, garpefrukt och blåbär.

5:2 fasta

Nötter Fett

Kanske är det lite otippat att man ska äta fett under fastan. Men faktum är att det nyttiga fettet som finns i nötter är mycket mättande, bara några nötter räcker långt.

5:2 fasta
5 2 dieten recept, Rökig laxfilé på tomatbädd med chili

Kyckling och fisk Proteinlaxlax

Protein har en mycket mättande egenskap och känslan håller i sig länge. Protein har även  den positiva effekten att det ökar fettförbränningen.

Maten som får dig att hungra

Tillhör du de som äter mängder med rån eller kex bara för att det innehåller få kalorier? Låt dig inte luras, det är supersnabba kolhydrater som inte har någon mättnadseffekt utan istället ökar på hungern på grund av den ökade blodsockernivån. Håll dig borta från följande livsmedel som får dig att hungra när du ska 5:2 fasta.
Vitt bröd
Pasta
Potatis
Ris
Godis
Rån
Kex
Vindruvor
Drycker som inte är kalorifria
Russin

Din kompletta allt-i-ett guide

- med över 100 unika 5:2-recept

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Gratis

Vill du komma igång med 5:2 Dieten?

Då är kom-igång-guiden perfekt för dig.

Guiden Består av Fem Veckobrev Fullproppade med Tips, Inspiration och Kaloriberäknade Recept. 

  • Mejlen är utformade för att hjälpa dig starta och skapa en ny hälsosam vana med hjälp av 5:2 dieten. 
  • Guiden är Gratis och du väljer själv om du bara vill ha guiden eller också prenumerera på 5-2 nyhetsbrevet. 
  • Sedan 2013 har över 10000 svenskar fått hjälp av guiden att komma igång med en ny livsstil. 

Vad väntar du på?

Ange Din Mejladress i Formuläret Nedan och få Första Kom Igång Brevet Redan Idag.

*Då vi värnar om din integritet behöver du också bekräfta att vi får skicka mejl till dig och att vi har fått rätt mailadress till dig. Därför behöva du även godkänna vår förfrågan via ett mail som kommer till din inkorg (kolla även din skräppost). Läs mer i vår integritetspolicy. 

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Föregående
Nästa
Scroll to Top