5:2 Bloggen

Hur du kan gå ner i vikt när vågen står still

gå ner i vikt

Har du fastat ett tag nu utan att gå ner i vikt?

Ni är många som frågar mig varför vågen står still trots noggrant och ihärdigt fastande, ni undrar vad ni gör för fel. Eller om det rent av är så att 5:2 dieten inte fungerar. Men lugn, nu ska ni få veta allt om hur ni kan göra för att få vågen att röra på sig och fettet att förbrännas. Det är inte 5:2 dieten det är fel på, och inte dig heller men det kan behövas lite smarta tips och bra ståndpunkter att hålla sig till.

Fasta som metod för viktnedgång – för vem rasar kilona?

I många fall har det visat sig att fasta är utmärkt i viktnedgångssyfte om du har ett BMI över 30, alltså fetma (räkna ut ditt BMI här). Men inte lika effektivt om du har några trivselkilon att tappa. Nog för att du troligen är en livsnjutare och ser 5:2 fastan som ett enkelt knep att gå ner i vikt samtidigt som du kan behålla din lyxiga livsstil. Men riktigt så fungerar det inte. Ju närmare normalviktig du är desto mer får du kämpa för varje kilo. Fasta är en utmärkt viktnedgångsmetod. Men för svårtappade kilon krävs det att du tänker på vad du äter även när du inte fastar, så du inte går upp det du tappar under fastedagarna.

5:2 eller 2:5?

Fastedagarna är noga uträknade, du vet exakt vad du ska äta och hur många kalorier varje ingrediens innehåller. Men de fem andra dagarna då? Visst är meningen med 5:2 dieten att du ska kunna äta mer fritt övriga dagar men om målet är viktnedgång är det värt att lägga lite extra krut här också. Det är faktiskt på ”5-dagarna” du äter maten som sätter ribban för vilken vikt du vill nå, inte det du inte äter på fastedagarna.

Hur ska du då göra för att gå ner i vikt?

Här följer en konkret plan på hur du ska få kilona att rasa.
Följ en matplan på ”5-dagarna”
När du fastar hamnar du på ett kaloriunderskott som gör att du går ner i vikt. Nu är det viktigt att du inte kompenserar för det genom att äta extra mycket när du inte fastar. Tänk på att undvika snabba kolhydrater som pasta, potatis och vitt bröd. Tänk också på att undvika allt som innehåller socker. och ät inte för mycket mättat fett i form av smör, grädde och rött kött. Undvik också alkohol med undantag för rött vin då och då.
Det du kan äta mycket av är långsamma kolhydrater, fisk och kyckling, vegetabiliskt fett, frukt och grönsaker i mängder och nötter.
Rör på dig
Att motionera och röra på kroppen är en väsentlig del av att framgångsrikt gå ner i vikt men framför allt en viktig stöttepelare för ett hälsosamt liv. Se till att promenera så ofta du kan, helst varje dag. Och lägg förutom det till några träningspass. Men känns det tungt att komma igång är det viktigaste att du bara kommer ut. En kort promenad är bättre än ingenting alls. Här hittar du tips på ett träningspass att göra hemma.
Unna dig
Visst måste man få släppa till och unna sig ibland. Gör det exempelvis på lördagen så kan du se fram emot det under veckan när det känns tungt att avstå från den där hamburgaren eller pastarätten. Dessutom finns det bevis på att viktnedgången kan bli effektivare efter en unna sig-dag.

Tips för att boosta viktnedgången

1. Sov 8 timmar – sömn är bland det allra effektivaste vapen mot fett
2. Krydda maten – starka smaksättare som vitlök och chili ökar fettförbränningen avsevärt
3. Drick grönt te – Grönt te ökar fettförbränningen samtidigt som det minskar hunger
4. Ersätt socker med frukt – all form av frukt och bär är bra och kan ätas nästan hur mycket som helst
5. Ta trapporna alltid när du kan välja mellan hiss och trappa – vardagsmotion är fantastiskt

Din kompletta allt-i-ett guide

- med över 100 unika 5:2-recept

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Gratis

Vill du komma igång med 5:2 Dieten?

Då är kom-igång-guiden perfekt för dig.

Guiden Består av Fem Veckobrev Fullproppade med Tips, Inspiration och Kaloriberäknade Recept. 

  • Mejlen är utformade för att hjälpa dig starta och skapa en ny hälsosam vana med hjälp av 5:2 dieten. 
  • Guiden är Gratis och du väljer själv om du bara vill ha guiden eller också prenumerera på 5-2 nyhetsbrevet. 
  • Sedan 2013 har över 10000 svenskar fått hjälp av guiden att komma igång med en ny livsstil. 

Vad väntar du på?

Ange Din Mejladress i Formuläret Nedan och få Första Kom Igång Brevet Redan Idag.

*Då vi värnar om din integritet behöver du också bekräfta att vi får skicka mejl till dig och att vi har fått rätt mailadress till dig. Därför behöva du även godkänna vår förfrågan via ett mail som kommer till din inkorg (kolla även din skräppost). Läs mer i vår integritetspolicy. 

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Föregående
Nästa
Scroll to Top