5:2 Bloggen

10 kcal – Nästan kalorifri – Shirataki Nudlar med tomatsås

kalorifri

Sidan innehåller annonser

Nästan kalorifri – Shirataki Nudlar med tomatsås

kalorifri

En helt kalorifri måltid? Det kan inte vara möjligt? Jo, nu är det nästan det. Vi 5:2-are letar ju ständigt efter goda recept som är så kalorisnåla som möjligt. Men de allra godaste rätterna innehåller oftast så mycket kalorier att de inte är att tänka på under fastan, pasta och nudlar till exempel. Men nu finns alltså lösningen!

Det har kommit massvis av 100% kalorifria alternativ på marknaden som vi kan välja att piffa till våra fastemåltider med. En sallad till exempel, visst kan den va ganska tråkig utan en dressing? Det finns kalorifria dressingar som rod island, vitlök och curry.

Men den helt kalorifria måltiden då?

Jag har med hjälp av kalorisnåla livsmedel satt ihop en nästan kalorifri rätt med shirataki nudlar (se nedan) med kalorifri tomatsås i 5:2 variant.

”Helt naturliga”

Shirataki nudlarna är mättande på få kalorier med endast 5 kcal per 100 g och noll netto kolhydrater. Shirataki nudlarna har ätits i Japan i 1000-tals år men först nu upptäckts av övriga världen. Svenskhälsokost.se säljer en variant av nudlarna.

10 kcal – Nudlar med tomatsås, Extremt lågkalori måltid

200 g Shiratakinudlar 10 kcal/ 5 kcal
2 dl Kalorifri tomatsås 0 kcal

Tillaga nudlarna enligt anvisningar på förpackningen och värm sedan upp tomatsåsen. Färdigt att servera!
Tips! Ät gärna en kalorisnål sallad till för att öka näringsinnehållet i måltiden något. Hacka 50 g gurka, 100 g tomat och blanda med 20 g färsk spenat. Då har du en sallad på 29 kcal. Smaklig måltid!

Här hittar du ett annat recept med shirataki nudlar.


*Om du vill stödja mig och 5:2 Dieten Recept och även är intresserad av att testa Shiritaki nudlarna från svenskhälsokost eller och tomatsåsen får du gärna klicka på någon av länkarna i detta inlägg. De är affiliate länkar och då får jag utan att det kostar dig något extra en del av ditt köp som tack för att jag tipsat om nudlarna och tomatsåsen.

Din kompletta allt-i-ett guide

- med över 100 unika 5:2-recept

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Gratis

Vill du komma igång med 5:2 Dieten?

Då är kom-igång-guiden perfekt för dig.

Guiden Består av Fem Veckobrev Fullproppade med Tips, Inspiration och Kaloriberäknade Recept. 

  • Mejlen är utformade för att hjälpa dig starta och skapa en ny hälsosam vana med hjälp av 5:2 dieten. 
  • Guiden är Gratis och du väljer själv om du bara vill ha guiden eller också prenumerera på 5-2 nyhetsbrevet. 
  • Sedan 2013 har över 10000 svenskar fått hjälp av guiden att komma igång med en ny livsstil. 

Vad väntar du på?

Ange Din Mejladress i Formuläret Nedan och få Första Kom Igång Brevet Redan Idag.

*Då vi värnar om din integritet behöver du också bekräfta att vi får skicka mejl till dig och att vi har fått rätt mailadress till dig. Därför behöva du även godkänna vår förfrågan via ett mail som kommer till din inkorg (kolla även din skräppost). Läs mer i vår integritetspolicy. 

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Föregående
Nästa
Scroll to Top