5:2 Bloggen

Därför är grapefrukt en superfrukt – ren fakta

grapefrukt

En intressant fråga kom in från en av mina läsare här på 5-2dietenrecept.se Mikael undrade varför just grapefrukt ska vara så bra, fungerar det inte lika bra med vilken citrus frukt som helst. Ja, vad är skillnaden på ett glas grapefruktjuice eller vatten med citronjuice?
Eftersom grapefrukt är ett hett ämne som viktnedgångsämne kommer här lite fakta med korten på bordet. Därför är grapefrukt en superfrukt.

grapefrukt

Ökar frisättningen av fett från fettcellerna

– Det har bevisats i studier att personer som äter eller dricker grapefrukt dagligen minskar i vikt mer än andra som försöker tappa fett men inte äter grapefrukt. Även andra citrus frukter ha visat sig ge samma effekt.

Minskar aptiten och underlättar viktminskning

– Grapen sägs även ha en neurologisk effekt som påverkar hungern och ger minskad aptit, samma gäller citron. Grapefrukten håller även insulinet på en jämn nivå och motverkar hungerdippar.

Håller dig frisk och snygg

– det höga innehåller av C-vitamin stärker immunförsvaret, hud, tänder och skelett.

Renar och rensar din kropp

– Grape har både renande effekt på levern och är väldigt effektiv mot svampen Candida.

Sänker kolesterolet

– dels på grund av C-vitamininnehållet som skyddar mot hjärt – och kärlsjukdomar mer även det lösliga fibret pektin som finns i grape-frukt som har visat sig kunna bromsa åderförkalkning.

Skyddar mot cancer

– Även här spelar C-vitaminen en roll men grapen innehåller även något som heter lykopen som i många fall visat sig hämma cancertumörer.

Men se upp!

Grapefrukt kan vara farligt tillsammans med vissa mediciner – grapefrukten kan öka effekten på framförallt blodtrycksmedicin med 2-3 gånger, även pomelo och lime ger liknande effekt.

Slutsats

Slutsatsen man kan dra av detta är att grapefrukt är en fantastisk superfrukt, så länge du inte äter opassande medicin (kolla med din läkare) och ja, läsare Mikael, det verkar gå lika bra i förbränningssyfte att äta vilken citrusfrukt som helst men grapen är att föredra på grund av alla härligt egenskapen de besitter som inte hittas i andra citrusfrukter.
Är du sugen på ett recept med grapefrukt klicka på bilderna här under:
grapefruktgrapefrukt

Din kompletta allt-i-ett guide

- med över 100 unika 5:2-recept

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Gratis

Vill du komma igång med 5:2 Dieten?

Då är kom-igång-guiden perfekt för dig.

Guiden Består av Fem Veckobrev Fullproppade med Tips, Inspiration och Kaloriberäknade Recept. 

  • Mejlen är utformade för att hjälpa dig starta och skapa en ny hälsosam vana med hjälp av 5:2 dieten. 
  • Guiden är Gratis och du väljer själv om du bara vill ha guiden eller också prenumerera på 5-2 nyhetsbrevet. 
  • Sedan 2013 har över 10000 svenskar fått hjälp av guiden att komma igång med en ny livsstil. 

Vad väntar du på?

Ange Din Mejladress i Formuläret Nedan och få Första Kom Igång Brevet Redan Idag.

*Då vi värnar om din integritet behöver du också bekräfta att vi får skicka mejl till dig och att vi har fått rätt mailadress till dig. Därför behöva du även godkänna vår förfrågan via ett mail som kommer till din inkorg (kolla även din skräppost). Läs mer i vår integritetspolicy. 

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet