Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Skriv ut receptet
171 kcal – Butternut 5:2 soppa
Kalorier:
171
kcal
Författare:
Lisa på 5-2dietenrecept.se
Ingredienser
200
gr
Butternut
90 kcal
50
gr
Purjolök
15 kcal
10
gr
Vitlök
16 kcal
50
gr
Äpple
28 kcal
3
dl
Kycklingbuljong
19 kcal
1
dl
Havregrädde
150 kcal
1/2
lime
24 kcal
1
Lagerblad
Timjan
Salt
Peppar
Instruktioner
Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
Kärna ur äpplehalvan och skala pumpan, väg sedan upp pumpan så att du då får 200 gram pumpakött.
Skär sedan pumpan och äpplet i små tärningar.
Stek purjolöken och vitlöken i en stor kastrull utan olja, det kräver att man rör i kastrullen hela tiden.
Ha i pumpan och äpplet i kastrullen och tillsätt buljongen och lagerbladet.
Koka i 15 min och ha sedan i havregrädden och koka 5 min till.
Mixa soppan till önskad konststens och smaka av med lime, timjan, salt och peppar.