Julsallad med äpple, fetaost och tranbärsdressing - 220 kcal
Tillagningstid10minuter
Portioner: 2portioner
Ingredienser
216gRödkål
33gGröna blad
40 gFänkål
50gÄpple
40g Fetaost
15gTranbärtorkade
20 gGranatäppelkärnor
Tranbärsdressing
15gTranbärtorkade
15gOlivoljaextra-virgin
10gRödvinsvinäger
1krmSalt
Någradrag påPapparkvarnen
1krmHonung
20 gGranatäppelkärnor
Instruktioner
Börja med att göra dressingen, till det behöver du en stavmixer och en ganska smal behållare. Mixa samtliga ingredienser till en slät dressing.
Skär rödkålen, fänkålen och äpplet i tunna strimlor/skivor.
Smula fetaosten.
Pilla ur kärnorna ur granatäpplet.
Lägg upp hela salladen på ett fat. Börja med gröna blad och rödkål och fyll sedan på med samtliga ingredienser. Avsluta med att ringla över dressingen.