Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Skriv ut receptet
Omelett på äggvitor med spenat och vårlök - 246 kcal
Författare:
Lisa på 5-2dietenrecept.se
Ingredienser
160
g
ca 4 st Äggvitor (finns även på flaska) - 66 kcal
60
g
Lätt Créme Fraiche - 96 kcal
50
g
Spenat - 12 kcal
30
g
Vårlök/salladslök - 10 kcal
120
g
ca 7 st Körsbärstomater - 22 kcal
1
tsk Rapsolja
stekning - 40 kcal
2
tsk Persilja
0,5
tsk Chiliflakes
1
krm Salt
Några drag på pepparkvarnen
För män: 40 g fetaost
100 kcal
Instruktioner
Vispa äggvitorna med créme fraiche, persilja, chiliflakes, salt och peppar.
Hacka vårlöken och stek sedan i en teflonpanna tillsammans med rapsoljan.
Tillsätt spenaten i pannan och rör runt tills den blivit mjuk och fått mörkare färg.
Sänk värmen till ganska låg (4 av 9 har jag) och häll i äggviteblandningen. Låt stå på svag värme utan att röra tills omeletten stelnat.
Lägg över omeletten på en tallrik och servera med halverade körsbärstomater. Salta om det behövs.
Tips! Är du man och vill äta 600 kcal kan du tillsätta 40 g fetaost.
Bon Appétit!