Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Skriv ut receptet
5:2 Vegetarisk Lasagne 276 kcal
Författare:
Lisa på 5-2dietenrecept.se
Ingredienser
Fyllning
400
g
Champinjoner
365
g
Zucchini
9
st Lasagneplattor
16 g st
60
g
Spenat
färsk
Mozarella
valfri mängd
Vit sås
230
g
Vita bönor
2
dl
Lätt Creme Fraiche
3
st Vitlöksklyftor
1
tsk Soja
1
tsk Senap
125
g
Lätt keso
1
krm Salt
Tomatsås
400
g
Krossade tomtater
200
g
Gul lök
2
tsk Rapsolja
Kryddor: timjan
oregano, chiliflakes, salt och peppar
Sallad
ej inräknad i totala kcal-innehållet
100
g
Blomkål – 25 kcal
20
g
Spenat
färsk – 5 kcal
1
skvätt Citronjuice
Salt & peppar
Instruktioner
Fyllning
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en stor ugnsform
Skiva champinjonerna i ca ½ cm tunna skivor, lägg i ugnsformen och strö över lite salt. Låt stekas i ugnen ca 10-15 minuter tills de börjar bli torra.
Skiva zucchinin i tunna skivor, ca ½ cm där också.
När champinjonerna är klara häller du över dem i en skål och lägger i zucchinin i formen istället. Låt dem torka lite i ugnen i ca 10-15 minuter.
Vit sås
Ta fram en bunke och mixa vita bönor, crème fraiche, salt, vitlöksklyftor, soja och senap. Blanda sen ner keson med en sked.
Tomatsås
Skiva löken och stek i panna tillsammans med 2 tsk rapsolja och lite salt tills löken blir genomskinlig.
Häll i krossade tomaterna och smaka av med timjan, oregano, chili, salt och peppar (eller efter eget tycke och smak).
Montering
Börja med tomatsås i botten och varva sen med:lasagneplattor, vit sås, spenat, champinjoner, zucchini och tomatsås.
Avsluta om du vill med att ha mozzarella på två tredjedelar av lasagnen. Lämna två tydliga bitar utan ost, de som ska va till fastedagen!
Skjuts in i ugnen i ca 30 minuter.
Ät tillsammans med salladen (ej inräknad i totala kcal-innehållet), smaklig måltid!