Kikärtspannkaka glutenfri och vegansk serveras med Tomatsallad
47 kcal i bara pannkakan. Totalt med tillbehören 194,5 kcal.
Kalorier: 114kcal
Författare: Lisa på 5-2dietenrecept.se
Ingredienser
Kikärtspannkakor - 141 kcal per portion
2portionerca 6 pannkakor (47 kcal per pannkaka)
73gramKikärtsmjöl - 282 kcal
3dlVatten
1/2tsk Salt
Valfria tillbehör - 100,5
2portioner
Tomatsallad - 33,5 kcal/port
200gKörsbärstomater - 42 kcal
2tskca 4 g Sesamfrön - 25 kcal
Dressing - 67 kcal /port
2tsk olivolja - 128 kcal
2tsk citronjuice - 6 kcal
En gnutta salt och peppar
Instruktioner
Mätt upp vattnet i en bunke och kikärtsmjölet i en tillbringare eller skål
Börja vispa i vattnet och dutta sen i mjölet lite i taget medan du vispar så du slipper se några klumpar här
Vispa i saltet på slutet
När du värmt upp din teflonpanna häller du i ca 0,5-1 dl smet som du fördelar i pannan genom att vicka på den
När pannkakan är genomstek och inte längre blöt på ovansidan vänder på den och steker en stund till
Skölj och dela tomaterna på hälften eller i kvartar. Blanda dressingen om du känner för lite extra smak och har kalorier kvar att "förbruka"Smaklig måltid!
Anteckning
För att få 114 kcal ät två pannkakor och tillsätt 1/3 av dressingen.