Sötpotatischips: 191 kcal (ingår inte i totalen för receptet)
50gSötpotatis - 43 kcal
1/2tsk Olivolja - 21 kcal
Instruktioner
Frivilligt, om du vill ha sötpotatischipsen till soppan (64 kcal extra). Sätt ugnen på 175 grader och skär sötpotatisen i tunna chips. Lägg de sedan på en plåt med 1/2 tsk olivolja och lite salt, baka i cirka 45 min till 1 h. Hoppa över att göra sötpotatischipsen och gör bara soppan om du inte har tid att vänta.
Hacka den gula löken.
Stek löken i en nonstick-stekpanna utan olja i några minuter, tillsätt sedan vitlök och chili.
Låt buljong koka upp i en kastrull.
Tillsätt broccolin, löken, vitlöken och chillin och låt soppan koka i cirka 5 min.
Mixa sedan soppan med en stavmixer eller i en vanlig mixer (fyll endast till hälften) tills du får en fin konsistens.
Tillsätt nu citronsaft, cayennepeppar och salt efter tycke och smak.
Ta ut sötpotatischipsen och servera ihop med en klick creme fresh.