5:2 Bloggen

Vårens Smoothie Bowl – från 199 kalorier

Smoothie bowl

Har du hört talas om smoothie bowl?

Det senaste sättet att inta sig smoothie är i skål med sked. Oftast är dessa smoothies extra tjocka i konsistensen men precis lika smarriga. Den här smoothien är en riktigt fruktbomb och du väljer själv vilken topping du vill ha: kiwi, blåbär, physalis, passionsfrukt eller bipollen. Varje topping ger olika mycket kcal men du väljer själv utefter hur mycket kalorier du har ”råd” med.
Våren inbjuder också till att ta med sig maten ut i naturen och då är en smoothie bowl ett utmärkt alternativ. Mixa, häll i en burk med lock, toppa med frukt och förslut burken, superenkelt!

Smoothie Bowl
Smoothie Bowl

Vårens Smoothie Bowl från 199 kcal 

Kalorier 199kcal
Författare Lisa på 5-2dietenrecept.se

Ingredienser

 • 50 g frysta hallon
 • 50 g banan
 • 100 g kvarg 1% fett
 • 15 g havregryn
 • 50 g sojamjölk light
 • Totalt 194 kcal

Valfri topping

 • 10 g blåbär - 5 kcal
 • 20 g kiwi -11 kcal
 • 10 g physalis - 6 kcal
 • 10 g passionsfrukt - 8 kcal
 • 3 g bipollen - 10 kcal

Nutrition

Serving: 1portion | Kalorier: 199kcal


Vad är bipollen?
Bipollen är en superfood som är perfekt att toppa smoothies och gröt med! Bipollen sägs vara ett av naturens allra mest kompletta födoämne och innehåller 22 olika aminosyror, de flesta vitaminerna och mineraler. Bipollen är en hopklumpning av nektar från väster som blivit besökta av biet. Bipollenets positiva effekter kan vara att blodkärlen stärks, benskörhet förebyggs, bakterietillväxt hämmas och infektioner förebyggd. Bipollen är helt enkelt ett härligt tillskott som piffar upp, ger massa bra saker till kroppen och dessutom smakar sött och gott. Är du nyfiken att testa hittar du bipollen hos svenskhälsokost.se, klicka här

*Observera att länkarna ovan är affiliate länkar, så jag kommer att få en del av summan om du bestämmer dig för att göra ett köp via länkarna nedan (men utan någon extra kostnad för dig). Jag har erfarenhet av alla dessa produkter, jag rekommenderar dem för att de är bra och användbara, inte på grund av pengarna jag tjänar om du bestämmer dig för att köpa något. Vänligen köp inte någon av dessa produkter om du inte känner att du behöver dem eller att de kommer att hjälpa dig att nå dina mål med 5:2-Dieten.

Din kompletta allt-i-ett guide

- med över 100 unika 5:2-recept

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Gratis

Vill du komma igång med 5:2 Dieten?

Då är kom-igång-guiden perfekt för dig.

Guiden Består av Fem Veckobrev Fullproppade med Tips, Inspiration och Kaloriberäknade Recept. 

 • Mejlen är utformade för att hjälpa dig starta och skapa en ny hälsosam vana med hjälp av 5:2 dieten. 
 • Guiden är Gratis och du väljer själv om du bara vill ha guiden eller också prenumerera på 5-2 nyhetsbrevet. 
 • Sedan 2013 har över 10000 svenskar fått hjälp av guiden att komma igång med en ny livsstil. 

Vad väntar du på?

Ange Din Mejladress i Formuläret Nedan och få Första Kom Igång Brevet Redan Idag.

*Då vi värnar om din integritet behöver du också bekräfta att vi får skicka mejl till dig och att vi har fått rätt mailadress till dig. Därför behöva du även godkänna vår förfrågan via ett mail som kommer till din inkorg (kolla även din skräppost). Läs mer i vår integritetspolicy. 

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Föregående
Nästa
Scroll to Top