5:2 Bloggen

4 supertips: Så gör du din egen kalorisnåla smoothie för dieten 5-2

dieten 5-2

En smoothie för dieten 5-2 fastedagen sak uppfylla många kriterier: kalorisnål, mättande, god och välgörande.

Det finns gott om goda och kalorisnåla smoothierecept här på 5-2dietenrecept.se men ibland hittar man inte den smak man är sugen på. Då är det kanon om man kan tricksen för att sätta ihop sin egen smoothie. Då kan du också experimentera dig fram till det kalorisnålaste och mest mättande alternativet för dieten 5-2. Är du beredd, här kommer de 4 supertipsen!

*Alla livsmedel jag tipsar om i den här texten går att hitta på svenskhälsokost.se,  och är produkter jag själv testat och använder mig utav i vardagen. Köper du via länkarna i detta inlägg stödjer du mig och 5-2dietenrecept.se utan att det kostar något extra för dig. Länkarna kallas affiliatelänkar och om du gör ett köp genom länkarna får jag en procent fr att jag tipsade om just den produkten. Lycka till med din snåla smoothie, nu kör vi!

1. Basen – mängd mättar.

Vad ska du basera din smoothie på?  Här kan du välja mjölk, yoghurt, juice, mjölkalternativ från växtriket som havremjölk eller mandelmjölk. Men tänk på att det inte ska vara för kaloririkt. Du kan även välja vatten och sedan blanda upp med något konsistensgivande som ett proteinpulver.

 • Mjölk
 • Yoghurt
 • Vatten
 • Västbaserad mjölk/dryck – Mandel, havre, cashew.

2. Mättande proteiner och fibrer.

Visst är det gott med smoothie men du vill ju mest av allt bli mätt. Fibrer och protein mättar bra så välj frön eller gryn att blanda upp med.

3. Smakhöjare – för smakens skull!

Smaken kan du få av massor av mumsiga saker. Antingen väljer du naturell frukt och bär som lågkalorialternativen hallon, melon, äpple, apelsin, grapefrukt, blåbär med flera. Men ett tips för att sänka kcal-innehållet ytterligare är att använda ett bärpulver. Alltså torkad frukt som är mald till ett pulver. Ett tips är blåbärspulvret från Superfruits, en portion ger så lite som 5 kcal. Det du!

 • Frukt – melon, äpple, apelsin, grapefrukt
 • Bär – hallon, blåbär, jordgubbar
 • Frukt/bär i pulverform – blåbär
 • Torkad frukt – gojibär, russin, blåbär, acai
 • Juicekoncentrat – osockrade juicekoncentrat behövs bara någon matsked av för god smak

4. Boosta – extra energi och nyttigheter.

Nu när smoothien är god och mättande ska vi höja de välgörande egenskaperna lite extra, så att den gör gott för din kropp. Det här är ett frivilligt steg men när man fastar är det trevligt med extra energi för att hålla humöret uppe och det kan du göra med vetegräs. Vetegräs kallas för ungdomens källa på grund av dess extremt höga halter av klorofyll som bland annat har visat sig kunna minska risk för cancer samtidigt som den innehåller massor av olika vitaminer, mineraler och aminosyror som bygger upp kroppen. Även Spirulina och Chlorella är superlivsmedel som boostar din smoothie så du når oanade höjder.

dieten 5-2

Ett exempel:
131 kcal – Supersnål dieten 5-2 Smoothie

 • 1 dl vatten
 • 1 dl lättkvarg 65 kcal
 • 1 msk chiafrön med 1,3 dl vatten 42 kcal
 • 6 g Blåbärspulver 10 kcal
 • 5 g Vetegräspulver 14 kcal

Här hittar du en annan variant på smoothie: 5-2 recept

Din kompletta allt-i-ett guide

- med över 100 unika 5:2-recept

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Gratis

Vill du komma igång med 5:2 Dieten?

Då är kom-igång-guiden perfekt för dig.

Guiden Består av Fem Veckobrev Fullproppade med Tips, Inspiration och Kaloriberäknade Recept. 

 • Mejlen är utformade för att hjälpa dig starta och skapa en ny hälsosam vana med hjälp av 5:2 dieten. 
 • Guiden är Gratis och du väljer själv om du bara vill ha guiden eller också prenumerera på 5-2 nyhetsbrevet. 
 • Sedan 2013 har över 10000 svenskar fått hjälp av guiden att komma igång med en ny livsstil. 

Vad väntar du på?

Ange Din Mejladress i Formuläret Nedan och få Första Kom Igång Brevet Redan Idag.

*Då vi värnar om din integritet behöver du också bekräfta att vi får skicka mejl till dig och att vi har fått rätt mailadress till dig. Därför behöva du även godkänna vår förfrågan via ett mail som kommer till din inkorg (kolla även din skräppost). Läs mer i vår integritetspolicy. 

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Föregående
Nästa
Scroll to Top