Julmat har ju en tendens att vara ganska tung och kalorität och då kan det vara fräscht att blanda upp med en härligt lätt och färgrik julsallad. Fungerar både på julbordet eller som en egen rätt och med sina låga 220 kcal passar den även perfekt på fastedagen.
Julsallad med äpple, fetaost och tranbärsdressing - 220 kcal
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 2 portioner
Ingredienser
- 216 g Rödkål
- 33 g Gröna blad
- 40 g Fänkål
- 50 g Äpple
- 40 g Fetaost
- 15 g Tranbär torkade
- 20 g Granatäppelkärnor
Tranbärsdressing
- 15 g Tranbär torkade
- 15 g Olivolja extra-virgin
- 10 g Rödvinsvinäger
- 1 krm Salt
- Några drag på Papparkvarnen
- 1 krm Honung
- 20 g Granatäppelkärnor
Instruktioner
- Börja med att göra dressingen, till det behöver du en stavmixer och en ganska smal behållare. Mixa samtliga ingredienser till en slät dressing.
- Skär rödkålen, fänkålen och äpplet i tunna strimlor/skivor.
- Smula fetaosten.
- Pilla ur kärnorna ur granatäpplet.
- Lägg upp hela salladen på ett fat. Börja med gröna blad och rödkål och fyll sedan på med samtliga ingredienser. Avsluta med att ringla över dressingen.