Brysselkål är äntligen i säsong igen, denna underskattade lilla kålsort!
Här har jag tagit fram ett nytt recept som verkligen lyfter kålen och gör den härligt knaprig och god, testa det nu så kanske det till och med hamnar på julbordet (yes så gott är det!).
2 portioner Bryssel kål - 386 kcal/193 kcal per person
Kalorier 386kcal
Författare Lisa på 5-2dietenrecept.se
Ingredienser
- 250 gr Brysselkål 110 kcal
- 1 msk olivolja 120 kcal
- 1 tsk Salt
- Nymald Svartpeppar
- 10 gr hackade Valnötter 70 kcal
- 50 gram hackad Feta ost 86 kcal
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°C.
- Dela Bryssel Kålen och skär bort hårda delar. Lägg dem på en ugnssäker plåt, ha på salt och peppar.
- Baka i ugnen i 30 minuter, rör pannan i omgångar.
- När brysselkålen är klar, toppa med fetan och valnötterna. Sätt in den i ugnen igen och baka i 5- 10 eller tills osten har fått en fin färg.
- Servera omedelbart
Anteckning
Dela receptet på 2 personer för att få 193 kcal per person.
Nutrition
Serving: 2portioner | Kalorier: 386kcal