Har du provat ramensoppa?
Det är faktiskt en helt vanlig nudelsoppa med en riktigt god buljong som grund men rätten har nu fått sig en riktig renässans och är populärare än någonsin. En asiatisk klassiker som går att varierar i oändlighet och passa lika bra till vardag som fest.
Just med ramensoppans breda variationsförmåga i åtanke skapade jag detta 5:2-anpassade recept med bara 250 kcal. Inte många kalorier alls, väldigt enkel att göra, mättande är den också och dessutom extra ämnesomsättningsfrämjande med alla heta kryddor. Och GOD, hur god som helst!
Ramensoppa med nudlar & grönkål - 250 kcal
Kalorier 250kcal
Författare Lisa på 5-2dietenrecept.se
Ingredienser
- 1/2 tsk rapsolja - 30
- 2 vitlöksklyftor - 16 kcal
- 2 cm ca 5 g ingefära med skal kvar - 4 kcal
- 1 liter grönsaksbuljong - 10 kcal
- 1,5 msk soja vi använde tamare - 12 kcal
- 40 g nudlar blir 100 g kokta nudlar - 135 kcal
- 50 gram grönkål - 20 kcal
- 50 gram vaxbönor eller andra bönor - 16 kcal
- 25 gram vitkål - 7 kcal
- Chiliflakes till garnering
- Frivilligt - 1 ägg stekt eller löskokt - 118 kcal
Instruktioner
Så gör du:
- Krossa vitlöksklyftorna i en mortel och dela ingefäran i stora bitar med skalet kvar. Stek i en djupbottnad kastrull med oljan tills det fått lite färg. Häll i grönsaksbuljongen och sojan och låt koka utan lock på medelvärme i ca 1 timme. När det kokat klart fiskar du upp ingefäran och vitlöken.
- När buljongen är klar steker du grönkålen och vaxbönorna i en stekpanna med salt tills de fått en fin färg. Finhacka vitkålen och rödlöken. Om du vill ha ett ägg till (118 kcal) steker eller kokar du det nu.
- Häll i nudlarna i buljongen och låt koka klart.
- Häll upp i en skål och häll över kålen, vaxbönorna, ägget och garnera med chiliflakes.
- Tips! Gör en riktigt stor sats, kanske 4-5 gånger så stor, för att förvara i kylen till kommande fastedagar.
Nutrition
Serving: 1portion | Kalorier: 250kcal