5:2 Bloggen

Exklusiv intervju med Anitha Schulman som skrivit den personliga boken

5:2 enligt Anitha schulman

Att 5:2-dieten har förändrat många liv är det ingen tvekan om och jag får dagligen mejl från er läsare som är överlyckliga för att ni lyckats gå ner i vikt med dieten. Men 5:2 kan också ge många andra positiva följder på ett rent personligt plan, det har bloggerskan och entreprenören Anitha Schulman erfarit. Och nu släpper hon boken 5:2 enligt Anitha Schulman – konsten att ändra livsstil.
Anitha gick upp 26 kilo vid sin första graviditet. Det var envisa kilon som hon förgäves försökte tappa med hjälp av många olika dieter, men inget fungerade. När hon fick höra om 5:2-dieten testade hon direkt och gick ner 7 kilo på två månader. Men för Anitha är 5:2 mer än ett sätt att hålla vikten, det är ett helt förhållningssätt till livet. Jag kontaktade Anitha Schulman för att ställa några nyfikna frågor om vad 5:2-dieten är enligt henne och så här svarade hon.

Hej Anitha! Grattis, du har släpp boken 5:2 enligt Anitha Schulman, vad är egentligen 5:2 enligt dig? 

5:2 enligt anitha schulman

För mig är det inte bara ett förhållningssätt till mat utan till ganska mycket. När man lever i en tid av överflöd varför ska man ta allt/göra allt/spendera allt och lite till bara för att man kan. Jag tror ”fastetänket” med lite avhållsamhet är på sin plats. Är det så farligt att inte vara proppmätt alla timmar både i magen och mentalt?
Vad äter du helst på fastedagarna?

Ja filosoferar oftast att undvika mål före 10.00 alla arbetsdagar i veckan och på fastedagarna specifikt. Då startar jag dagen med en kopp espresso (0 kcal) sen äter jag en passionsfrukt vid 11.00 om jag behöver (20 kcal) jag äter exempelvis en feta och melonsallad vid 13.00 som lunch (150 gram 120 kcal ca) behöver jag på eftermiddagen extra energi tar jag en passionsfrukt till. Då har jag närmare 350 kcal kvar till middag och då kan jag äta en nästan normalstor portion spaghetti och köttfärssås till exempel. Jag vill inte ”dieta” inför mina barn. Så nej det är inte så svårt. Fasta är inte banta. Man ska alltså äta mindre av sånt man redan gör två dagar i veckan.

Hur har du valt 5:2 mat? Räknat själv eller använt en receptbok?

Jag har hittat fyra fem rätter som funkar för mig. (Som jag räknat ut själv eller lyxigt nog med hjälp av dietist i och med att jag skrev boken). Så jag kör på dem. Man tror att man måste lära sig ALLT om kalorier och lära sig 20 nya rätter men så är det ju inte. Kollar du på din eller familjens meny så kanske den på sin höjd består av 20-30 olika måltider där flera innehåller samma komponenter eller baser. Så man behöver bara ett par olika rätter att variera mellan om en det. I början i alla fall.

Varför rekommenderar du 5:2 till andra?

För att det funkar med en livsstil som innefattar fler personer än bara dig själv. Har man familj så är livet aldrig statiskt och man måste vara beredd på en och annan skitdag ibland. De flesta dieter är för hårda och har lite för stor tillförlit till dig som utövare. Det kanske blir ett för stort ansvar att bära och kan du inte diets en dag då känner du dig dålig och tappar 5:2 enligt anitha schulmansjälvkänslan. 5:2:s styrka är ju att det är kortare delmål och det gör det genomförbart och lätt att hålla. Jag tror egentligen att man levde ett 5:2 liv utan att benämna det som det när man var 20-någonting. Så man går tillbaka till gamla mönster i ordnad struktur.

Vad är det bästa 5:2 har gett dig, förutom viktnedgången?
Att jag är så himla pigg. Man tror kanske att det ska bli tvärtom men så är det inte. Sen tycker jag generellt att hud och hår har mer lyster. Men det kan jag inte bevisa. Ärligt talat nu när jag tänker efter så har jag inte varit sjuk sen i december förra året. Så absolut påverkar det immunförsvaret.

Är du nyfiken på att läsa 5:2 enligt Anitha Schulman så hittar du den här hos bokus:
5:2 enligt Anitha Schulman : konsten att ändra livsstil 

Din kompletta allt-i-ett guide

- med över 100 unika 5:2-recept

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Gratis

Vill du komma igång med 5:2 Dieten?

Då är kom-igång-guiden perfekt för dig.

Guiden Består av Fem Veckobrev Fullproppade med Tips, Inspiration och Kaloriberäknade Recept. 

  • Mejlen är utformade för att hjälpa dig starta och skapa en ny hälsosam vana med hjälp av 5:2 dieten. 
  • Guiden är Gratis och du väljer själv om du bara vill ha guiden eller också prenumerera på 5-2 nyhetsbrevet. 
  • Sedan 2013 har över 10000 svenskar fått hjälp av guiden att komma igång med en ny livsstil. 

Vad väntar du på?

Ange Din Mejladress i Formuläret Nedan och få Första Kom Igång Brevet Redan Idag.

*Då vi värnar om din integritet behöver du också bekräfta att vi får skicka mejl till dig och att vi har fått rätt mailadress till dig. Därför behöva du även godkänna vår förfrågan via ett mail som kommer till din inkorg (kolla även din skräppost). Läs mer i vår integritetspolicy. 

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet