5:2 Bloggen

Checklista för att att fixa fastedagen galant – Fixa Fastan

Nu är du ivrig att köra igång med 5:2, va? Det ska du få göra. Men det finns några saker som är bra att tänka på för att göra fastan extra effektiv, smärtfri och faktiskt ganska härlig. Varför inte skriva ut listan och sätta på kylskåpet? 

Checklista för att fixa fastan

 1. Världens bästa motivation
  Tänk på alla fördelar fastan och din nya livsstil kommer ge dig. Det är inte svårt att klara fastan när du vet varför du gör det. Skriv upp vad som motiverar dig och klistra gärna dit några bilder så kan du titta på det om det känns tungt och känna hur du orkar lite till.
 2. Fasta så många timmar i sträck som möjligt
  Försök att hoppa över frukosten och ät ditt första mål vid lunch. Går det bra kan du vänta ännu längre, kanske rentav bara äta middag?
 3. Ät hälsosamt och inte för sent kvällen innan fastedag
  Om du äter en riktigt lyxig trerätters kvällen innan kommer du känna sug dagen efter och fastedagen kommer bli jobbigare än nödvändigt.
 4. Följ Lisas recept
  Mina recept innehåller mestadels grönsaker och även mycket protein i form av
  ägg, baljväxter och ibland ost och mejeriprodukter. Grönsaker är kalorisnåla vilket
  gör att man kan äta mycket och hålla sig mätt längre, dessutom är de rika på fibrer och näring. Här hittar du alla mina recept.
 5. Drick gott
  Goda näringsrika teer och även kaffe kan du dricka några rejäla koppar av när du fastar. Det dämpar hungern effektivt. Varva med massor av vanligt vatten (3 liter), gärna smaksatt med citron.
 6. Håll dig sysselsatt
  Gör mycket saker så blir fastedagen lekande lätt. Träffa människor, ta en promenad, pyssla med nåt, gå på bio (men akta dig för popcornen). Då kommer du inte att behöva koncentrera dig på din kurrande mage. Tiden flyger förbi!
 7. Men träna inte
  I alla fall inte när du precis börjar med 5:2. Att träna under fastedagen kan göra att man blir yr eller känner sig svag. Prova dig fram försiktigt om det känns bra för dig.
 8. Redan imorgon får du äta vad du vill
  När du längtar efter ost, bröd, choklad och andra kaloribomber tänk då att du redan imorgon får avnjuta dessa. Bara du klarar dig till frukost!
 9. Hungern minskar
  Det kanske känns jobbigt nu men håll ut. Det kommer bli lättare och lättare för varje ny fastedag och hungern kommer inte att stegra sig värre och värre under dagen utan den går upp och ner. När kroppen har lärt sig kommer hungern bara vara som en fluga att vifta bort.
 10. Tänk positivt
  Med rätt tankar kan man göra precis vad som helst! Tänk positivt och uppmärksamma även de minsta framgångarna så kommer du fixa fastan galant!

Din kompletta allt-i-ett guide

- med över 100 unika 5:2-recept

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Allt du behöver för att lyckas med 5:2 dieten smidigt förpackat i en PDF-fil att ha i nära till hands i paddan eller mobilen och som dessutom är utskiftsvänlig.

Gratis

Vill du komma igång med 5:2 Dieten?

Då är kom-igång-guiden perfekt för dig.

Guiden Består av Fem Veckobrev Fullproppade med Tips, Inspiration och Kaloriberäknade Recept. 

 • Mejlen är utformade för att hjälpa dig starta och skapa en ny hälsosam vana med hjälp av 5:2 dieten. 
 • Guiden är Gratis och du väljer själv om du bara vill ha guiden eller också prenumerera på 5-2 nyhetsbrevet. 
 • Sedan 2013 har över 10000 svenskar fått hjälp av guiden att komma igång med en ny livsstil. 

Vad väntar du på?

Ange Din Mejladress i Formuläret Nedan och få Första Kom Igång Brevet Redan Idag.

*Då vi värnar om din integritet behöver du också bekräfta att vi får skicka mejl till dig och att vi har fått rätt mailadress till dig. Därför behöva du även godkänna vår förfrågan via ett mail som kommer till din inkorg (kolla även din skräppost). Läs mer i vår integritetspolicy. 

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Föregående
Nästa
Scroll to Top