5:2 Bloggen

10 kcal – Nästan kalorifri – Shirataki Nudlar med tomatsås

kalorifri

Nästan kalorifri – Shirataki Nudlar med tomatsås

kalorifri

En helt kalorifri måltid? Det kan inte vara möjligt? Jo, nu är det nästan det. Vi 5:2-are letar ju ständigt efter goda recept som är så kalorisnåla som möjligt. Men de allra godaste rätterna innehåller oftast så mycket kalorier att de inte är att tänka på under fastan, pasta och nudlar till exempel. Men nu finns alltså lösningen!

Det har kommit massvis av 100% kalorifria alternativ på marknaden som vi kan välja att piffa till våra fastemåltider med. En sallad till exempel, visst kan den va ganska tråkig utan en dressing? Det finns kalorifria dressingar som rod island, vitlök och curry.

Men den helt kalorifria måltiden då?

Jag har med hjälp av kalorisnåla livsmedel satt ihop en nästan kalorifri rätt med shirataki nudlar (se nedan) med kalorifri tomatsås i 5:2 variant.

”Helt naturliga”

Shirataki nudlarna är mättande på få kalorier med endast 5 kcal per 100 g och noll netto kolhydrater. Shirataki nudlarna har ätits i Japan i 1000-tals år men först nu upptäckts av övriga världen. Svenskhälsokost.se säljer en variant av nudlarna.

10 kcal – Nudlar med tomatsås, Extremt lågkalori måltid

200 g Shiratakinudlar 10 kcal/ 5 kcal
2 dl Kalorifri tomatsås 0 kcal

Tillaga nudlarna enligt anvisningar på förpackningen och värm sedan upp tomatsåsen. Färdigt att servera!
Tips! Ät gärna en kalorisnål sallad till för att öka näringsinnehållet i måltiden något. Hacka 50 g gurka, 100 g tomat och blanda med 20 g färsk spenat. Då har du en sallad på 29 kcal. Smaklig måltid!

Här hittar du ett annat recept med shirataki nudlar.


*Om du vill stödja mig och 5:2 Dieten Recept och även är intresserad av att testa Shiritaki nudlarna från svenskhälsokost eller och tomatsåsen får du gärna klicka på någon av länkarna i detta inlägg. De är affiliate länkar och då får jag utan att det kostar dig något extra en del av ditt köp som tack för att jag tipsat om nudlarna och tomatsåsen.

Populärt
Innehåll

Lisas tips till att komma igång med 5:2 dieten i 5 enkla steg

Kaloritabellen – Se vad hur många kcal livsmedel innehåller

Fasta med smoothiebowl – 199 kcal

Kategorier

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Scroll to Top