5:2 Bloggen

Gratinerad Bryssel kål – Ett 5:2 recept i Säsong – 193 kcal

bryssel kål

Brysselkål är äntligen i säsong igen, denna underskattade lilla kålsort!
Här har jag tagit fram ett nytt recept som verkligen lyfter kålen och gör den härligt knaprig och god, testa det nu så kanske det till och med hamnar på julbordet (yes så gott är det!).
bryssel kål

2 portioner Bryssel kål - 386 kcal/193 kcal per person

Ingredients

  • 250 gr Brysselkål 110 kcal
  • 1 msk olivolja 120 kcal
  • 1 tsk Salt
  • Nymald Svartpeppar
  • 10 gr hackade Valnötter 70 kcal
  • 50 gram hackad Feta ost 86 kcal

Instructions

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Dela Bryssel Kålen och skär bort hårda delar. Lägg dem på en ugnssäker plåt, ha på salt och peppar.
  3. Baka i ugnen i 30 minuter, rör pannan i omgångar.
  4. När brysselkålen är klar, toppa med fetan och valnötterna. Sätt in den i ugnen igen och baka i 5- 10 eller tills osten har fått en fin färg.
  5. Servera omedelbart

Notes

Dela receptet på 2 personer för att få 193 kcal per person.

Nutrition Facts

Serving Size 2 portioner

Amount Per Serving

Calories 386

% Daily Value

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

 

 

Populärt
Innehåll

Lisas tips till att komma igång med 5:2 dieten i 5 enkla steg

Kaloritabellen – Se vad hur många kcal livsmedel innehåller

Fasta med smoothiebowl – 199 kcal

Kategorier

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Scroll to Top