5:2 Bloggen

5 tips – Behåll formen i sommar

behåll formen i sommar

Sommaren är äntligen här! Vi har firat midsommar med pompa och ståt och nu följer en lång härlig sommar förhoppningsvis med många lata dagar i solen och hängmattan. Men sommaren är ofta en riktigt ful skurk för kroppen. Vi hoppar över träning, ger vika för godis, alkohol och feta grillsåser och vips så har vi gått upp de kilon som vi med stor möda har tappat under våren. Låt inte den här sommaren förstöra din form.  Tillåt dig själv att må bättre än någonsin den här sommaren!

Ett annat hett tips för att behålla formen i sommmar är annars att börja med 5:2 dieten. Här hittar du min kom igång med 5:2 dieten sida.

Här kommer 5 smarta tips – Behåll formen i sommar till och med förbättra den:

1. Drick smaksatt isvatten istället för läsk och drinkar på stranden

Skiva upp jordgubbar, hallon, melon eller något annat smarrigt och lägg i en stor tillbringare. Fyll på med fräscht iskallt vatten och massor av isbitar. Så fräscht och gott och nästan kalorifritt!
behåll formen i sommar

2. Ta morgonpromenader

Om du vet att du kommer spendera dagen på stranden är det smart att ta en rask promenad på morgonen innan värmen hunnit bli alltför påtaglig. Då har du redan ”gjort ditt” idag och kan njuta av strandbadet utan dåligt samvete.
behåll formen i sommar

3. Ät frukt istället för godis

Frukt svalkar bättre än godis och får dig dessutom att orka längre. Tänk efter varför du egentligen är sugen på den där godisbiten och du kanske kommer underfund med att en fräsch bit frukt skulle kännas bättre.
behåll formen i sommar

4. Gör stora sallader till grillköttet istället för potatis

Det är lätt att äta för mycket av potatis. Då omvandlas det till socker i kroppen och lagras som fett. Speciellt om det är klyftpotatis eller pommes som innehåller massvis av fett och salt. Att istället blanda en stor härlig sallad är både mer mättande och mer smakrikt.
5

5. Ta kalla bad! – krävs mer energi för att värma upp

Var inte rädd för att toppa mer än tårna när vattnet känns isande kallt. Det gör faktiskt underverk för formen med ett kallt bad. När kroppen får en chock krävs energi som gör att du förbränner fett. Dessutom går det också åt mer energi  i en kall kropp än en varm. Så hopp i!
behåll formen i sommar

Populärt
Innehåll

Lisas tips till att komma igång med 5:2 dieten i 5 enkla steg

Kaloritabellen – Se vad hur många kcal livsmedel innehåller

Fasta med smoothiebowl – 199 kcal

Kategorier

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Scroll to Top