5:2 Bloggen

Maten som håller din hunger borta under 5:2 Fasta

5:2 fasta

Kurrar magen så du knappt kan höra vad du tänker? Eller går hungern obemärkt förbi när du ska 5:2 fasta?

Ibland varierar det från gång till gång, oftast beroende på vad du ätit dagen innan. Men det finns knep att ta till för att få hungern att hålla sig borta, lite grann i alla fall.
Livsmedel som tar lång tid för kroppen att bryta ner är exceptionellt om det är lång mättnadskänsla man eftersöker.  Långsamma kolhydrater, fibrer, protein och mat med mycket vatten är exempel på detta. Här följer exempel på mat som du bör äta om du vill ha extra lång mättnad.

Råggröt Fibrer

Fibrer är bland det födoämne som tar allra längst tid att förbränna och bryta ner. Det stannar länge kvar i magsäcken och tunntarmen och näringsämnen tas upp långsamt i kroppen. Dessutom ökar fibrer insulinkänsligheten. Råggröt är otroligt rikt på fibrer och ger bland de effektivaste effekterna av fibrer.

Frukt Fiber & Vatten 

Ett helt annat sätt att få i sig fibrer men också effektivt mättande, även det höga vatteninnehållet i frukten är bra för mättnad. Tips är hallon, garpefrukt och blåbär.

5:2 fasta
Recept med hallon hittar du här

Nötter Fett

Kanske är det lite otippat att man ska äta fett under fastan. Men faktum är att det nyttiga fettet som finns i nötter är mycket mättande, bara några nötter räcker långt.

5:2 fasta
Recept med fisk hittar du här

Kyckling och fisk Proteinlaxlax

Protein har en mycket mättande egenskap och känslan håller i sig länge. Protein har även  den positiva effekten att det ökar fettförbränningen.

Maten som får dig att hungra

Tillhör du de som äter mängder med rån eller kex bara för att det innehåller få kalorier? Låt dig inte luras, det är supersnabba kolhydrater som inte har någon mättnadseffekt utan istället ökar på hungern på grund av den ökade blodsockernivån. Håll dig borta från följande livsmedel som får dig att hungra när du ska 5:2 fasta.
Vitt bröd
Pasta
Potatis
Ris
Godis
Rån
Kex
Vindruvor
Drycker som inte är kalorifria
Russin

Populärt
Innehåll

Lisas tips till att komma igång med 5:2 dieten i 5 enkla steg

Kaloritabellen – Se vad hur många kcal livsmedel innehåller

Fasta med smoothiebowl – 199 kcal

Kategorier

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Scroll to Top