5:2 Bloggen

5:2 Resultat: Anita gick ner 22 kilo med 5:2 ”Den fungerar, så enkelt är det.”

5:2 resultat

Jag får ofta mejl från er läsare där ni vill dela med er av era positiva erfarenheter och 5:2 resultat. Men jag tänkte att det är synd att mejlen bara stannar i min inkorg, det är ju här på bloggen som dem verkligen kan göra nytta. För det finns ju inget så inspirerande som att höra om andra som varit i samma situation som en själv och som lyckats göra det man själv vill, som till exempel att gå ner i vikt och skaffa sig hälsosammare vanor.

Anitas 5:2 Resultat

Anita, 71 årig pensionär från Kalmar, är en av dem som mejlat mig och berättat att hon gått ner 21 kilo med 5:2 dieten. ”Jag har hållit på med 5:2 sedan sept 2013. Har hittills gått ner 21 kg och jag fortsätter med den, det blir som en livsstil och den passar mig utmärkt. Jag gör ingen speciell träning men går ut och går ca 2 ggr i veckan”, skrev Anita i sitt första mejl. Jag blev nyfiken och ställde några frågor tillbaka för att kunna dela med er läsare och inspirera till att verkligen börja följa 5:2 dieten. Så här svarade hon.

Varför började du med 5:2 dieten?

Jag började med 5.2 dieten när jag fick så kallad sockervarning på vårdcentralen. Jag hade 7.9 första gången och 7.4 andra gången. Då bestämde jag att jag måste göra något åt det och det var då jag började testa 5.2 dieten.
Hur har ditt liv förändrats sen du började?
Jag har för det första gått ner 22 kg sedan sept 2013 tills dags dato, jag rör mig bättre är inte så stel i lederna längre.
Hur mycket vägde du när du började med 5:2 dieten?5:2 resultat
Jag vägde 103 kg när jag började och nu 81 kg.
Har du gjort något extra för att gå ner mer, som träning eller särskild mat?
Jag har dessutom uteslutit allt synligt socker, tar Hermesetas lättströ (ett sötningsmedel) om jag vill ha något lite sött. Ingen speciell träning utom promenad ett par gånger i veckan.
Vill du också testa Sötningsmedel i din bakning eller i kaffe eller thé hittar du varianter här på svenskhälsokost.se. 
Vad brukar du äta på fastedagen?
På fastedagarna äter jag bara en middag på eftermiddagen. Dricker vatten och kaffe dessemellan. Jag har aldrig varit någon frukostmänniska. Kan ta en avokado på dagen också men inte alltid.

Varför skulle du rekommendera 5:2-dieten till andra?

Jag rekommenderar 5.2 dieten för att den fungerar, så enkelt är det.
Låt dig inspireras av Anitas resa. Vill du ha tips på hur du kommer igång och själv kan nå positiva 5:2 resultat? Kolla in kom-igång-guiden här!

Populärt
Innehåll

Lisas tips till att komma igång med 5:2 dieten i 5 enkla steg

Kaloritabellen – Se vad hur många kcal livsmedel innehåller

Fasta med smoothiebowl – 199 kcal

Kategorier

Recept

Ramen 250 kcal
Ramensoppa med nudlar och grönkål
Till Receptet
Kikärtspannkaka från 47 kcal
Till Receptet
Scroll to Top